SEP Deduplikáció


Nagy teljesítményű Deduplikáció SEP sesam környezetben


Hatékony tárolóterület kihasználás és költségcsökkentés a SEP hatékony deduplikációs megoldásával.


A SEP sesam hardverfüggetlen, szoftver alapú deduplikációs megoldást futtat, ezáltal egységesített, hatékony adattárolást valósít meg, mindezt drága hardver alapú céleszköz használata nélkül (appliance).

A deduplikációs folyamatok beállítása a SEP sesam menedzsment konzoljáról történik, melyek azonnal indíthatóak a mentés befejeztével, vagy időzítve egy beállított időpontban, egyszeri vagy rendszeres időközönként. Ez a rugalmasság lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy különböző műveleteket hajtson végre, nem deduplikált adatokon.

A SEP Si3 beágyazott deduplikációját úgy optimalizálták, hogy lehetőség legyen nagy sebességű adat hozzáférésre mind a deduplikált mind a deduplikáció nélküli térterületen. Ez szükség esetén lehetővé teszi a gyors visszatöltési folyamatokat. A deduplikációs adattár közvetlen blokk szintű elérést biztosít, kiküszöbölve ezzel a teljesítmény csökkenését az olvasási műveletek során.

Hogy működik?

A deduplikáció a mentési folyamat megkezdésekor kerül végrehajtásra. A deduplikáció során a rendszer analizálja az adatblokkokat és eldönti, hogy az adott blokk egyedi, vagy már korábban mentett egy ezzel azonos blokkot. Ekkor csak egyetlen fájlcsonkot tárol, és lecseréli az összes azonos töredékkel rendelkező állományi hivatkozását.

A SEP menedzsment konzolon az állományokat az eredeti formájukban jeleníti meg, megkönnyítve ezzel a visszatöltést. A blokk szintű deduplikációs megoldás a kisebb alblokkokat vizsgálja, hatékonyan csökkentve ezáltal a szükséges tárolókapacitást.


 A SEP Deduplikáció fontosabb tulajdonságai

Megoldás

Si3

Deduplikációs Technológia

Párhuzamos blokk szintű

Közvetlen blokk szintű elérés (visszatöltés)

Több csatornás (Multi-Stream) mentés integráció

Replikáció

blokk szintű

Replikáció sávszélesség igény csökkenés (WAN)

akár 97%

Az egyedi adatblokkokat csak egyszer tölti fel a távoli tárolóról a központi tárhelyre

Fizikailag menedzselhető tártrület

4 PB / adattárolónként

Diszk terület megtakarítás

akár 60:1

SEP sesam menedzsment felület integráció

Deduplikáció

valós idejű (inline)

Tároló kapcsolat

Szerver, Távoli eszköz

Változó blokk méret

Telepítési alap

fizikai, virtuális

Támogatott architektúra

64 Bit

Lejárat

30 nap