SEP sesam - mentési és üzletmenet folytonossági megoldások integrált deduplikációs, replikációs és archiválási lehetőségekkel, minden környezetre


A SEP sesam vállalati mentési és üzletmenet folytonossági megoldások szállítója, termékei, alkalmazva a modern technológiákat illetve eljárásokat (deduplikáció, replikáció), minden ma használt környezetben kiváló választást jelentenek. Az adatmigráció az alkalmazott diszk alrendszer technológiától függetlenül automatikusan időzíthető. A rugalmas mentési és visszaállítási képességeit (az operációs rendszerektől kezdve virtualizációs környezeteken keresztül a z adatbázisokig) már több ezer vállalatnál megbízhatóan bizonyította.

SEP sesam: Működik!

 

A mentés nem a tartozik az üzemeltetők legkedveltebb feladatai közé, hasonló a fogorvoshoz, szükséges, de gyakran fájdalmas. Sok vállalat küzd az exponenciálisan növekvő adatmennyiséggel. Azonos költségek mellett egyre kisebb  mentési ablakot kell biztosítani, ez a klasszikus feladathoz vezet: mentsünk több adatot kevesebb idő alatt azonos költségkeretből.

A megfelelő mentési és visszaállítási megoldás kiválasztása legalább annyira bonyolult lehet, mint a folyamat maga.

Megoldás szállítók tucatjai, funkciók tömkelege valamint a környezet állandó változása nehezíti a választást. Nem csoda, hogy sok üzemeltetési szakember inkább elmegy a fogorvoshoz és kicserélteti az egész mentési infrastruktúráját.

 

   A SEP sesam működő megoldást kínál!


Legyen szó néhány fős kisvállalkozásról vagy nagyvállalatról, a SEP sesam minden informatikai környezet számára ideális megoldást jelent. Támogatja az összes gyakori operációs rendszert, virtualizációs platformot, alkalmazást és adatbázist valamint tároló technológiát (storage). Akár nagyvállalatok számára is gyors, egyszerűen bevezethető és kezelhető mentési és visszaállítási folyamatokat kínál.

Az alkalmazott többcsatornás (multi-streaming) technológiának köszönhetően az egy időben menthető szerverek száma szinte korlátlan. Ennek köszönhetően maximális visszaállítási teljesítményt lehet elérni.

A legújabb deduplikációs technológia alkalmazásával jelentősen csökkenthető a szükséges háttértároló kapacitás valamint a hálózati terhelés. A deduplikált adatok blokk szintű adatközpontok közötti replikációja is kiemelten hatékony.

Reméljük nemsokára Önt is üdvözölhetjük azon népes felhasználók táborában akik naponta megkapják az alábbi e-mailt: "A SEP sesam sikeresen végrehajtotta az összes mentési és visszaállítási feladatot“


 

Fontosabb SEP sesam megoldások és technológiák:

SEP File-interface Deduplication System


Két deduplikációs termék szerepel a SEP sesam kínálatában, az Si3 online megoldás és a  SEP FDS VA (SEP File-interface Deduplication System Virtual Appliance, powered by FalconStor) off-line eszköz. Mindkettő blokk szintű deduplikációs és replikációs, tárhely hatékony megoldás, használatukkal drasztikusan csökkenthető a mentéshez szükséges média mérete. Ezek a megoldások csökkentik az adatközpontokban az energiafogyasztást valamint a légkondicionálás költségét. A mentések egy másik telephelyre történő egyszerű replikációja alapvetően képes megnövelni a vállalati adatok biztonságát.

 

Backup Appliances


Plug & Play mentési megoldások


A mentési, visszaállítási és üzletfolytonossági szoftver, a SEP sesam egy elsőrangú megoldás fizikai és virtuális környezetekben egyaránt. A SEP SUSE Linux Enterprise Server alapú appliance megoldása többek között az alábbi előnyöket kínálja a felhasználók számára:

 • Gyors telepítés
 • Minősített mentési eszköz (appliance)
 • Előkonfigurált és optimalizált operációs rendszer beállítási lehetőségek
 • Frissítés új szoftverre és hardverre
 • Frissítés a hálózat összes SEP sesam telepítésére

A SUSE Appliance Program, amelyet a SEP és a Novell hirdetett meg, lehetővé teszi, hogy a felhasználók olyan saját Plug & Play megoldást fejlesszenek, amelyek jelentősen csökkentik az üzemeltetési és frissítési költségeket, illetve egyszerűsítik az alkalmazásokat is.

Fájl és operációs rendszerek mentése


Adatbiztonság és rendelkezésre állás heterogén hálózati környezetben


A SEP sesam átfogó megoldást biztosít a diszk- és szalag alapú mentési és visszaállítási rendszerek kialakításához Windows és Linux környezetben egyaránt.

A SEP sesam termékeit kifejezetten kliens/szerver architektúrára fejlesztették, a fájl szerverektől kezdve egészen a nagyméretű adatbázisok illetve SAN környezet mentésére is találunk megfelelő megoldást.

Annak érdekében, hogy nagy mennyiségű adatot lehessen rövid idő alatt lementeni, a SEP sesam a többcsatornás (Multiplex) mentést alkalmazza, amely drasztikusan csökkenti az időzített illetve ad hoc mentési feladatok futási idejét.

A SEP sesam egy megalapozott megoldás heterogén, fizikai és virtuális hálózati környezet mentésére egyaránt.

Novell


SEP sesam – A tökéletes megoldás minden Novell® környezetben


 • Megbízható mentés a Novell TSA (Target Service Agent) használatával. A Novell TSA technológiát használó SEP sesam időzített mentés komplett megoldást nyújt NSS (Novell Storage Services™ Volumes) kötetek, a Novell® eDirectory™ címtár valamint a Novell GroupWise® állományok mentésére a megfelelő jogosultságokkal (trustee) együtt.
 • Migráció Novell NetWare szerverről  Novell Open Enterprise Server 2-re. A SEP sesam vagy a SEP sesam SBA telepítésével egyszerűen megoldható a meglévő Novell NetWare állományok Novell Open Enterprise Server alá történő migrációja. Egy egyszerű
  mentés-visszaállítás után már az új platformon érhetőek el az állományok.
 • Novell eDirectory. Novell eDirectory, címtár mentését is elvégezhetjük.
 • Novell Storage Services. SEP sesam alkalmas a Novell NSS kötetek (Novell Storage Services Volumes) teljeskörű mentésére, beleértve a jogosultságokst is (trustee rights). Használatával egy adatvesztés vagy meghibásodás esetén a kötetek a felhasználói jogosultságokkal együtt egyszerűen visszaállíthatóak.
 • Novell Open Enterprise Server 2 and OES 11 Cluster Ready. SEP sesam jelenleg az egyetlen szoftver, amely teljes körűen klaszter támogatást biztosít Novell Open Enterprise Server 2 Linux, OES 11 Linux és Novell Open Enterprise Server 2 Novell Netware környezetben. Hibatűrő és felismerő képessége lehetővé teszi a mentés elvégzését az egyik node meghibásodása esetén is, ekkor a mentés a megszakítás pillanatától kezdve fog elkészülni. Ez a szolgáltatás díjmentes, ellenben a node-okra külön szükséges licencet vásárolni.

 

Microsoft Windows

·         

·          A SEP átfogó mentési megoldást nyújt Microsoft környezetre. A virtualizációs szerver infrastruktúra (VMware, Hyper-V, Citrix XenServer) teljes körűen integrálható a céges mentési koncepcióba, a SEP sesam megbízható és gyorsan visszaállítható mentés biztosít az összes Windows komponensre.

·         A SEP által kínált bare metal használatával a rendszergazdák egy rugalmas és erőteljes eszközt kapnak a rendszerek eltérő hardveren történő visszaállításához. Egy hardver meghibásodás esetén a leállási idő minimalizálható a Szerver/Munkaállomás eltérő hardverre történő migrációjával.

·         A SEP sesam heterogén környezetben, keresztplatformos mentési megoldást kínál akár nagyvállalati környezetben is.

Virtuális gépek mentése


Egy virtualizációs környezet tervezése és bevezetése során fontos, hogy a mentési és visszaállítási lehetőségeket is figyelembe vegyük. Olyan, gyakran ismételt megoldások, mint a központi menedzselhetőség, vagy a folyamirányítás elengedhetetlenül fontosak egy biztonságos környezet monitorozásához és üzemeltetéséhez.

A SEP sesam kiemelkedő mentési lehetőségeket kínál a virtualizációs platformokhoz. Akár VMware, Citrix XenServer, XEN vagy Hyper-V környezetben dolgozunk, teljesen integrált megoldást használhatunk. Ez egyszerű telepítést és maximális rugalmasságot kínál a mentési stratégiák kidolgozása során.

Fontosabb tulajdonságok

 • „SAN Ready” mentési stratégia
 • Egyes állományok visszaállítása Windows (VSS), Linux* és Unix* guest alatt
 • Szerver snapshot készítése Linux és Windows (VSS) alatt
 • Másik hostra történő visszaállítás, HA klaszter és pool kezelése
 • Can Be Used to Keep a Disaster Recovery Site in Sync for a Hot or Cold Availability Solution
 • Üzletfolytonosság: a virtuális vagy egyéb klaszter vagy pool szinkronizálható egy más földrajzi helyre (Off-site Location)
 • Fizikai és virtuális szerverek közötti konverzió [V2P and P2V]*
 • Titkosított mentés (Encryption)

 

 

* Ez a funkció a SEP megoldás részre, nem a virtualizációs ügynök program teszi lehetővé