Vírusvédelem


Napjaink egyik leggyakoribb fenyegetését a vírusok, férgek és egyéb rosszindulatú programok jelentik. A vírusok elleni védekezéshez nem elegendő csupán egy vírusellenőrző program telepítése, gondoskodni kell annak folyamatos és megbízható üzemeléséről, valamint a vírusinformációk rendszeres frissítéséről.

Vállalati környezetben ezért csak központi menedzsment rendszer alkalmazásával lehet a védekezés hatékony, ahol a felhasználó nem tud beavatkozni a vírusvédelmi rendszer működésébe és a vírusinformációk frissítése pedig automatikusan történik.

Trend Micro alapú vírusvédelmi megoldások

A Trend Micro cég neve minőségi vírusvédelmi termékeiről közismert, melyek az otthoni felhasználótól a nagyvállalatig a teljes vírusvédelmi portfoliót felölelik.

Az 1988-ban alapított cég (mely a legnagyobb IT biztonsági vállalat nem amerikai székhellyel) a világ egyik legnagyobb vírusvédelmi és tartalombiztonsági megoldás szállítója. Több mint 4000 munkatársa a nap 24 órájában arra törekszik, hogy megvalósítsa a cég vízióját: „A world safe for exchanging digital information”

A hagyományos vírusvédelmi megoldások mellett ma már nagyobb fókuszt kapnak a tartalomszűrő, adatszivárgást megelőző, virtualizációs biztonságot támogató alkalmazásai. Az innovatív szemlélet segít, hogy folyamatosan szélesítse portfólióját, és növelje piaci részesedését.

 Az alábbiakban a legfontosabb termékcsoportokat  tekintjük át a célzott felhasználói környezet illetve a különböző funkciók szerint.

 

Otthoni felhasználók, mikro vállalkozások – TrendMicro Titanium termékcsalád

A Trend Micro piacvezető Titanium termékcsaládja szinte az összes ebben a környezetben jelenleg használt eszközre (számítógép, okostelefon, tablet) hatékony védelmet biztosít.

A Titanium Internet Security összes verziója:

 • Véd a vírusok, malware-k, és veszélyes, e-mailben és azonnali üzenetküldő szoftverekben megosztott linkek ellen
 • Könnyen átlátható a kezelőfelülete
 • Nem zavarja feleslegesen a felhasználót riasztásokkal és felugró üzenetekkel, csak csendben teszi a dolgát
 • Az Ön által használt böngészőben (Internet Explorer, Chrome, Firefox) azonosítja a keresési eredményekben felkínált veszélyes linkeket

Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő verziót:

 

 

Maximum Security

Internet Security

Antivirus Plus

Ha Ön…

 

 

 

vagy egy családtagja használja a Facebook, Twitter vagy MySpace alkalmazásokat
rendelkezik egy Android™ eszközzel


 

 

családjában van kisgyermek vagy serdülő korú

  

 

vásárol, bankol az Interneten


 

 

szeretné a dokumentumait, fotóit, videóit egy biztonságos internetes tárhelyen szeretné tárolni

5GB tárhely

 

 

rendelkezik öt olyan eszközzel, amit védeni szeretne


 

 

 

Kis- és középvállalatok – TrendMicro Worry-Free Bussiness Security termékcsalád

A Trend Micro Worry-Free Bussiness Security egy gyors, hatékony és egyszerűen menedzselhető vírusvédelmi megoldás, amely alkalmazása esetén Ön az adatvesztés vagy leállás veszélye nélkül használhatja számítógépét.

A Worry-Free Bussiness Security összes verziója:

 • Véd a vírusok, kártevők, hackerek, kíberbűnözők ellen
 • Védelmet biztosít adatlopás és adatszivárgás ellen, szűri a kéretlen leveleket (spam)
 • Lehetővé teszi az Internet elérés kategóriák alapú szűrését

 

Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő verziót:

Services Edition

   Maximális védelem karbantartás nélkül!

      Nincs szükség szerverre, informatikusra a használatához.

      Mac és Android eszközökre is telepíthető.

      A védelem automatikusan frissül az eszközökön.

Standard Edition

  Csak Windows alapú eszközökön használható

       Az Ön szerverén, a háttérben védi számítógépeit, notebook-jait,           szervereit.

       Egyszerű telepíteni, használata nem igényel informatikai képzettséget.

 

Advanced Edition

  Windows és Mac eszközök védelmét biztosítja

       Az ön szerverén kerül telepítésre

       Véd a vírusok, kémprogramok, hacker támadások ellen

       Szűri a kéretlen leveleket, megakadályozza az adatszivárgást

 

 

Nagyvállalatok

A Trend Micro licence-politikája és a termékek hálózatos környezetre optimalizált technológiája miatt a cég szoftverei hatékony vállalati védelmi rendszerek kialakítására nyújtanak ideális megoldást. A komplex védelem megvalósításához az összes komponens alkalmazása indokolt egy nagyobb szervezet védelme esetén.

A csomag főbb összetevői:


 • Trend Micro ServerProtect: A Trend Micro ServerProtect a Windows NT/2000/2003 vagy Novell NetWare operációs rendszerű kiszolgálók számára kínál megbízható vírusvédelmi megoldást. 
 • Trend Micro OfficeScan: A Trend Micro OfficeScan Corporate Edition változata egy teljes nagyvállalati desktop vírusvédelmi megoldás. Könnyen telepíthető szerver oldalról, automatikusan frissíti  a vírusadatbázisokat és magát a szoftvert, valamint jelentéseit központilag készíti.
 • Trend Micro ScanMail: Napjainkban a vírusok túlnyomó többsége e-mailen keresztül terjed. A Trend Micro a levelezőszerverrel szorosan együttműködő megoldást kínál a Lotus Notes a Microsoft Exchange illetve az OpenMail használóinak.
 • Trend Micro InterScan Messaging Security Suite: Az InterScan Messaging Security Suite SMTP és POP3 protokollon végez vírusszűrést, így a hálózat határán blokkolja az interneten keresztül bejövő kártékony kódokat. Az adminisztrátor külön szabályrendszert állíthat fel a kimenő és a bejövő levelezésre vonatkozóan, ezzel egyszerűen és hatékonyan szabványosíthatja a cég levelezési elveit. Képes a levelek tartalmi szűrésére is, így az alkalmazottak produktivitásának növelése érdekében megvalósítható a nem üzleti jellegű levelek, a hoaxok és a lánclevelek blokkolása.
 • Trend Micro InterScan Web Security Suite: átjáró (gateway) szintű megoldás, amely a jelenleg legaktívabb vírusforrást jelentő interneten keresztül érkező fenyegetések ellen nyújt védelmet. Gondoskodik a kártékony kódok távoltartásáról, a HTTP, FTP protokollal átvitt fájlokban rejtőző vírusokat észleli és eltávolítja.

Miért a Profi Plus?

Munkatársaink több mint 10 éve foglalkoznak a Trend Micro termékeinek telepítésével és támogatásával, jelentős tapasztalattal rendelkeznek a vírusok, trójaiak, illetve egyéb kártékony kódok elleni védelem hatékony megvalósításában, illetve az újonnan megjelenő fenyegetettségekre adandó válaszintézkedések kialakításában. Szoros gyártói kapcsolatnak köszönhetően friss információkat tudunk biztosítani ügyfeleink részére kérdéseik megválaszolásához.

Gyakran feltett kérdések

Képes-e egy vírusvédelmi rendszer online és offline módon is frissülni?

Igen, azonban az offline frissítés esetében gondoskodni kell az új adatbázis elérhetőségnek figyeléséről, azok letöltéséről és az offline rendszerbe való bejuttatásáról. Ez a módszer manapság már csak speciális esetekben javasolt, a gyors és hatékony védelem általában online kapcsolat meglétét igényli.

Milyen reakciókat lehet beállítani egy vírusos állomány észlelésekor?

Beállíthatjuk az azonnali vírusmentesítés, annak sikertelensége esetén az állomány törlését, vagy választhatjuk a fájl karanténba helyezését későbbi vizsgálati céllal. A kínált megoldások képesek elsődleges és másodlagos reakciók kezelésére is.

Mi történik a tömörített illetve jelszóval védett állományok esetén?

A tömörített állományokat a rendszer automatikusan kibontja és ellenőrzi azokat. A jelszóval védett állományok esetében külön reakció állítható be,ez lehet a karanténba helyezés, elutasítás, vagy az ellenőrzés nélküli továbbítás.